Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

video clip for the aids campaing of Down Town Magazine.

Live long enough to find the right one.Aids Campaign Gay.♥

The Divine Sappho


Μεγίστη Ελληνίδα ποιήτρια, η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έγραψε ποιήματα. Γεννήθηκε στη Λέσβο, κατ’ άλλους στην Ερεσσό και είχε πατέρα τον Σκάμανδρο. Ονομάσθηκε Δεκάτη Μούσα. Εξορίστηκε από τον Πιττακό, για λόγους πολιτικούς, στις Συρακούσες, όπου την περιέβαλαν με τιμές. Κατέστησε το σπίτι της Επιμορφωτήριο για τις νέες και τις γυναίκες, οι οποίες, λόγω των κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων ήταν καταδικασμένες στην αμάθεια. Λόγω της επιρροής της στις νεαρές της φίλες και μαθήτριες, στις οποίες εδίδασκε μελωδία, χορό, ποίηση, τρόπους, εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε με αληθινή αφοσίωση απ’ αυτές, γεγονός που παρερμηνεύθηκε από πολλούς μισογύνες και εχθρούς της γυναικείας πνευματικής ανάπτυξης.

Η ποιήτρια κατηγορήθηκε ακόμα και για άσεμνη και προκάλεσε τα σκώμματα των κωμικών της εποχής. Δυστυχώς ο ζήλος των πρώτων χριστιανικών χρόνων, που στράφηκε με μανία εναντίον του πολυθεϊστικού πολιτισμού, κατέστρεψε με ιδιαίτερη εκδίκηση τα γραπτά της Σαπφώς, ώστε σήμερα να μην υπάρχουν απ΄ αυτά παρά συντρίμματα. Η Σαπφώ αν κατηγορήθηκε, άλλο τόσο εκτιμήθηκε και θαυμάστηκε για την ηθική της προσωπικότητα. Ο Πλάτων την ονόμασε «Δέκατη Μούσα», ο Ιουλιανός και οΑντίπατρος «θηλυκόν Όμηρο» και «τιμή Λεσβίων γυναικών», και ο Στράβων «θαυμαστόν τέρας». Αργότερα οι Πυθαγόρειοι την ελάτρευσαν, η πατρίδα της σκάλισε τη μορφή της σε νομίσματα και η Πέργαμος και οι Συρακούσες έστησαν το άγαλμα της ποιήτριας στις πόλεις τους. πηγη www.mousa.gr

WOMEN'S WEEKEND ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, (18 - 20 Δεκεμβρίου) ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ


Λίγο πρίν τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις σας, το lesbian.gr αποχαιρετά το 2009 μ’ένα ταξίδι κι ένα party στην υπέροχη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη. Τι καλύτερο λοιπόν για Χριστούγεννα απο ένα λεσβιακό διήμερο στην στολισμένη και ολοφώτιστη συμπρωτεύουσα, με νέες γνωριμίες και πολύ πολύ ξενύχτι…;

TO KNOW US BETTER WOMEN'S WEEKEND ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12 – ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12 - ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12

ΜΕΓΑΛΟ PARTY TO ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12 ΣΤΟ ΕΛΙ ΕΛΑ
MARIA CYBER @ DECKS

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΟ!!!!

Λίγο πρίν τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις σας, το lesbian.gr αποχαιρετά το 2009 μ’ένα ταξίδι κι ένα party στην υπέροχη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη. Τι καλύτερο λοιπόν για Χριστούγεννα απο ένα λεσβιακό διήμερο στην στολισμένη και ολοφώτιστη συμπρωτεύουσα, με νέες γνωριμίες και πολύ πολύ ξενύχτι…; Δε βαρεθήκατε άλλωστε τις ίδιες φατσούλες σε κάθε lesbian bar της Αθήνας; Ευκαιρεία λοιπόν να γίνουμε μια παρέα με τις Θεσσαλονικιές μας φίλες, να βολτάρουμε στην Τσιμισκή και την Αριστοτέλους,να τσακίσουμε τα γνωστά τσουρέκια του Τερκενλή, να φάμε όλες μαζί, να πιούμε και να χορέψουμε με τις μουσικές που μας ετοιμάζει η Maria Cyber, η οποία θα είναι στα decks του Ελί Ελά το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο party που οργανώνει το lesbian.gr.


Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Δεκεμβρίου λοιπόν, σας προσκαλoύμε σ’ένα “to know us better” ταξίδι…

Και μην αγχώνεστε… Τα έχουμε ήδη κανονίσει όλα για εσάς!

Με δύο εναλλακτικές για τη διαμονή και τις καλύτερες τιμές εξασφαλισμένες και σαφώς χωρίς είσοδο στο party,
έχουμε προβλέψει για όλες τις τσέπες μιας κι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην γνωριμία μας…

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ

Πακέτο 1
Δύκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 2 αστέρων(έναντι ΟΣΕ, 10’ από το κέντρο) 15€ / βραδιά ανά άτομο
Γεύμα στο gay friendly restaurant Mamisio 12,50€/άτομο(σαλάτα,ορεκτικά,κυρίως πιάτο & αναψυκτικό)
Κόστος ανά Ζευγάρι για 2 διανυκτερεύσεις + dinner: 110€ (ανά άτομο 2 νυχτες και βραδινό 55 ευρώ)

Πακέτο 2
Δύκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων(κέντρο Θεσ/κης) 36€/βραδιά ανά άτομο
Γεύμα στο gay friendly restaurant Mamisio 12,50€/άτομο(σαλάτα,ορεκτικά,κυρίως πιάτο & αναψυκτικό)
Κόστος ανά Ζευγάρι για 2 διανυκτερεύσεις + dinner: 200€ (ανά άτομο 2 νύχτες και βραδινό 100 ευρώ)

Στα πακέτα δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μετακίνησης από και προς Θεσσαλονίκη.
Αλλά είτε με τρένο, είτε με ΚΤΕΛ το κόστος είναι αρκετά χαμηλό.
Βέβαια υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο του να μοιραστούμε αυτοκινήτο…That’s up to you!

Για Δηλώσεις Συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες: polimnia@lesbian.gr
(Περιμένουμε γρήγορα τις δηλώσεις συμμετοχής σας…)

Διευθύνσεις:
Eli Ela: Βύρωνος 4, Πλατεία Ναβαρίνου

Ισόβια κάθειρξη ή θάνατο για τους gay


Ισόβια κάθειρξη ή θάνατο για τους gay προβλέπει σχέδιο νόμου στην Ουγκάντα, μία από τις χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται αδίκημα. Έντονες αντιδράσεις εξέφρασαν Βρετανία, Καναδάς και κράτη της Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με τον νόμο που προωθείται, οι ομοφυλόφιλοι θα καταδικάζονται σε ισόβια δεσμά και, αν είναι φορείς του aids, θα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών.

Επίσης, με 3 χρόνια φυλάκισης θα τιμωρείται όποιος αντιλαμβάνεται κάποιον gay και δεν το αναφέρει στην αστυνομία εντός 24ωρου και με 7 χρόνια όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν και ο Καναδός ομόλογός του, Στίβεν Χάρπερ, διεμήνυσαν στην κυβέρνηση της Ουγκάντα ότι ο νόμος είναι απαράδεκτος.

ο πρώτος άνθρωπος που στην Ελλάδα είπε δημόσια ότι είναι gay.


Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που στην Ελλάδα είπε δημόσια ότι είναι gay; Ακόμα και σήμερα δύσκολα το λέει κάποιος αλλά αυτός το είπε νωρίς.

Ο Γιώργος Μαρίνος έκανε το 1964 την δήλωση για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μιλάμε για 45 χρόνια νωρίτερα.