Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γυναίκες που επέλεξαν να ζήσουν σαν άντρες..





 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;


Απαρνήθηκαν τη γυναικεία τους φύση και αποφάσισαν να περάσουν στην αντίπερα όχθη συνεχίζοντας το υπόλοιπο της ζωής τους ως άντρες. Κι όμως… παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες, τίποτα απολύτως δεν προδίδει τη θηλυκότητα που μπορεί να είχαν κάποτε ως γυναίκες…

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Balian Buschbaum γεννήθηκε το 1980 ως Yvonne Buschbaum, και είναι πρώην πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ. Αν και ήταν η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία γυναικών της Γερμανίας, με αφορμή έναν τραυματισμό, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Τότε ήταν, που εξέφρασε και την επιθυμία του να αρχίσει θεραπεία αλλαγής φύλου. Το 2008 άλλαξε επίσημα το όνομά του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου για να γίνει άνδρας.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο παραγωγός ταινιών πορνό Buck Angel αποτελεί σύμβολο για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων, των bisexual και των τρανσέξουαλ. Εργάζεται ως συγγραφέας και λέκτορας και διευθύνει τη δική του εταιρεία παραγωγής.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Loren Rex Cameron είναι Αμερικανός φωτογράφος, συγγραφέας και τρανσέξουαλ ακτιβιστής. Ασχολείται με τη δημιουργία πορτραίτων μέσω των οποίων απεικόνισε και τη μεταμόρφωση του από γυναίκα σε άντρα.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Rocco Kayiatos γνωστός και με το παρατσούκλι Katastrophe, είναι Αμερικανός χιπ-χοπ ράπερ και παραγωγός. Ο Kayiatos φέρει τον τίτλο του πρώτου τρανσέξουαλ τραγουδιστή στο χώρο της χιπ-χοπ μουσικής.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Thomas Beatie κέρδισε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως ως ο πρώτος έγκυος άνδρας. Ο Beatie έζησε τη ζωή του ως γυναίκα μέχρι την ηλικία των είκοσι. Έκτοτε άρχισε να λαμβάνει ορμονική θεραπεία για να γίνει άντρας. Αποφάσισε ωστόσο να κρατήσει τα γεννητικά του όργανα ώστε να κυοφορήσει το παιδί που δεν μπορούσε να κυοφορήσει η γυναίκα του. Ο Beatie έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα τρία παιδιά.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Ryan Sallans γεννήθηκε ως Kimberly Ann Sallans και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ ενώ ταξιδεύει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενημερώσει τον κόσμο γύρω από τα θέματα αυτά. Η μετάβαση του από γυναίκα σε άντρα χρειάστηκε αρκετά χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2005. Ο Sallans έχει φωτογραφηθεί για αρκετά περιοδικά και άλλα έντυπα.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Andreas Krieger γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1966 ως Χάιντι Κρίγκερ και ήταν αθλήτρια της σφαιροβολίας της Ανατολικής Γερμανίας. Για πολλά χρόνια λάμβανε εν αγνοία του πολύ μεγάλες ποσότητες αναβολικών, όπως και άλλοι Ανατολικογερμανοί αθλητές εκείνη την εποχή, προκειμένου να πετύχει υψηλές επιδόσεις. Τα αναβολικά αυτά επιβάρυναν τον οργανισμό του με τεστοστερόνη με αποτέλεσμα, ήδη από την ηλικία των δεκαοκτώ, να αρχίσει να αναπτύσσει ανδρικά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα υπέστη πολύ σημαντικές βλάβες στην υγεία του.

Ο Krieger αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 1990 και υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου το 1997, οπότε και παντρεύτηκε την πρώην Ανατολικογερμανή κολυμβήτρια Ute Krause, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ αθλητών στην Αν. Γερμανία Ήταν τότε που είχε πει δημοσίως ότι εύχεται να μην είχε λάβει τόσο μεγάλες ποσότητες αναβολικών ώστε να είχε ανακαλύψει από μόνος του τις πραγματικές του προτιμήσεις γύρω από το φύλο του.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Μπορεί κάποτε να ήταν μια πολύ συμπαθητική γυναίκα η αλλαγή φύλου όμως φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει να γίνει πια ένας σωστός άντρας. Ο λόγος για την κόρη της Cher που έγινε… γιος και φαίνεται να το απολαμβάνει.

Η Chastity Bono που έγινε Chaz Bono, έπειτα από επεμβάσεις που έγιναν σε διάστημα δύο χρόνων, συμμετείχε πρόσφατα και στο τηλεοπτικό σόου «Dancing With The

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου