Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δεν σε θέλει; Μάθε πώς θα ξεκολλήσεις!


Τοκ Τοκ: η καψούρα σου χτύπησε ακόμα μια φορά την πόρτα αλλά ούτε την φορά αυτή μέλλει να ζήσεις μια εμπειρία στην οποία και θα αγαπάς και θα αγαπηθείς. Αν είσαι κολλημένη σε μια μονόπλευρη αγάπη, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που να χρησιμοποιήσεις για να ξεκολλήσεις και που ξέρεις, μπορεί και να τα καταφέρεις...

Συμβουλή Νο1: Άσε τους ρομαντισμούς, αποδέξου την πραγματικότητα
Στις ιστορίες αυτές της ανεκπλήρωτης αγάπης που η βασιλοπούλα περιμένει το πριγκιπόπουλο να τη σώσει, περνάνε μέχρι και αιώνες για να δούμε το happy end. Στην κανονική ζωή (που μία την έχουμε) το να επιμένεις σε ρομαντικές αντιλήψεις του τύπου: ''θα με αγαπήσει με τον καιρό'', ''θα δει την αλήθεια'', ''ο επιμένων νικά'', ''η αληθινή αγάπη πάντα θριαμβεύει'' είναι κουτές. Θέλεις να μένεις κολλημένη;
Κάν'το αλλά με την αποδοχή της ζοφερής πραγματικότητας: εσύ τον θέλεις κι εκείνος πέρα βρέχει! Όσο βλέπεις μπροστά σου καρδούλες και αγαπούλες, δύσκολα θα προχωρήσεις. Όταν δεις τα πράγματα στην πλήρη διάστασή τους, τότε μπορεί και να την κάνεις!

Συμβουλή Νο2: Καλό είναι να γνωρίζεις με ποιον ακριβώς είσαι ερωτευμένη:
Στις περισσότερες περιπτώσεις ανεκπλήρωτου έρωτα, εξιδανικεύουμε το πρόσωπο που αποτελεί το αντικείμενο του πόθου. Με άλλα λόγια, μπορεί να είσαι ερωτευμένη με τον Μπάμπη το Σουγιά, αλλά εσύ να τον βλέπεις σαν τον σκληροτράχηλο γόη- τύπου Μίκι Ρουρκ που οι καταστάσεις τον ανάγκασαν να παρανομήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον παντρεμένο αγαπημένο σου, που η κακιά του η γυναίκα τον παγίδευσε μένοντας έγκυος.
Πάψε να βλέπεις εκείνον μέσα από ένα όνειρο και δες τον στην πραγματική του διάσταση. Μήπως είναι γουρούνι και απλά εσύ νομίζεις πως είναι λεβέντης; Όταν αρχίσεις να τον βλέπεις όπως ακριβώς είναι, τότε θα ξεκινήσεις να τον ξεπερνάς.

Συμβουλή Νο3: Μην μιζεριάζεις- ζήσε τη ζωή σου ταυτόχρονα:
Το να περιμένεις πάνω από ένα τηλέφωνο, το να μην βγαίνεις από το σπίτι μπας και τύχει να σου χτυπήσει το κουδούνι, το να μένεις μέσα για να μην βγεις και προδώσεις εκείνον τον άφαντο έρωτα, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε σένα. Θέλεις να είσαι καψούρα; Να είσαι, αλλά ταυτόχρονα, άσε τη ζωή σου να συνεχίζεται.
Τουλάχιστον, όταν ξυπνήσεις από το κακό αυτό όνειρο δεν θα λυπάσαι για τα χρόνια που έχασες μη κάνοντας τίποτα. Βγες, κάνε ταξίδια, διασκέδασε, δούλεψε, ασκήσου και αν είναι να ευδοκιμήσει ο ανεκπλήρωτος έρωτας, καλώς να έρθει! Να θυμάσαι πάντως πως δεν θα καταφέρεις να κατακτήσεις κανέναν άντρα που σε βλέπει μέσα στην μιζέρια και την ηττοπάθεια!

Συμβουλή Νο4: Σκέψου εσένα και πως θέλεις να είσαι στο μέλλον
Πολλές φορές κολλάμε τόσο πολύ στο τώρα και στη δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βιώνουμε, που ξεχνάμε πως θα θέλαμε να είμαστε στο μέλλον. Κάτσε σκέψου πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε δέκα χρόνια. Θα ήθελες να είσαι ακόμα κολλημένη στον ανεκπλήρωτο έρωτα ενός άντρα που δεν σε θέλει (δέκα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα- αλήθεια) ή να έχεις οικογένεια με έναν άντρα που σε λατρεύει. Όσος κι αν είναι ο μαζοχισμός σου, κανείς δεν θέλει να βασανίζεται και αυτο- μαστιγώνεται κανονικά επί δέκα χρόνια.

Συμβουλή Νο 5: Κάνε πράγματα που να ξυπνήσουν το μυαλό σου και φουντώσουν την λογική σου
Όταν βιώνουμε φάσεις κατάθλιψης, σταματά να σκεφτόμαστε λογικά και γενικά μπλοκάρουμε τη λογική σκέψη. Για να βγεις από το τρυπάκι αυτό, άρχισε να δραστηριοποιήσε. Λύσε μαθηματικά προβλήματα, ασχολήσου με δραστηριότητες που απαιτούν σκέψη (παζλ, σταυρόλεξα, σκάκι) και γενικά παίδεψε το νου σου. Όταν μπεις στη λογική της λογικής, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι ωμά και λογικά και για τον τομέα των σχέσεων!

Συμβουλή Νο6: Μην ξεγιελέσαι- δεν πάει κάτι λάθος με σένα
Τις περισσότερες φορές που κολλάμε σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, αρχίζουμε να απορούμε με τον εαυτό μας: τι τρέχει με μας; Γιατί ο άλλος δεν μας θέλει; Μήπως αν είχαμε άλλη εμφάνιση ή χαρακτήρα, θα μας ήθελε; Αντί να κάθεσαι και να σκας και φορτώνεις τον εαυτό σου με ελαττώματα, παραδέξου το, απλά δεν σε θέλει και είναι δικό του πρόβλημα αυτό!
Και μην ξεχνάς: η ιδανική σχέση σε κάνει χαρούμενη, ευτυχισμένη, νιώθεις πλήρης και ήρεμη: μια ανεκπλήρωτη αγάπη ποτέ δεν θα είναι έτσι! Πώς προτιμάς τον εαυτό σου; Μίζερο ή ευτυχισμένο εσύ αποφασίζεις.
womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου