Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

HOT TIPS για να κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος!


Αυτήν την εβδομάδα διαβάστε έξυπνα και πρακτικά «tips» για να κάνετε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος...

1. Το πιο βασικό από όλα είναι να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη σε κεντρικό σημείο, τέτοιο ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου σας. Διαλέξτε έναν καθρέφτη του γούστου σας που να ταιριάζει με το στυλ των επίπλων σας και θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά.

2. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για τη διακόσμηση του χώρου σας, χωρίς αντιθέσεις και μεγάλα κοντράστ, έπιπλα και αξεσουάρ αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους, που δε διακόπτουν τη ροή του βλέμματος αλλά την υποστηρίζουν αδιάκοπα.

3. Προσθέστε κάθετες ρίγες στους τοίχους. Δίνουν έμφαση στο ύψος του χώρου αποσπώντας την προσοχή από τις άλλες δύο διαστάσεις.

4. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα πλακάκια στο δάπεδο σε διαγώνια μορφή.

5. Αποφύγετε τις βαριές, σκοτεινές κουρτίνες και προτιμήστε αυτές που είναι ανοιχτόχρωμες και ανάλαφρες.

6. Προτιμήστε τα κρεμαστά έπιπλα και ντουλάπια όπου μπορείτε, μιας και δεν φράζουν το χώρο μέχρι κάτω και επιτρέπουν στο μάτι να κυκλοφορεί.

7. Επιλέξτε έπιπλα με γυάλινες επιφάνειες, ή επενδεδυμένα με καθρέφτες που εξαϋλώνουν τον όγκο και αντανακλούν το φως.

8. Ακολουθήστε τη διαγώνια διάταξη για τις πολυθρόνες και ίσως κάποια άλλα μικροέπιπλα, προκειμένου να αποσπάσετε το βλέμμα από το όριο και το σχήμα του χώρου.

9. Προνοείστε και οργανώστε έξυπνα τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

10. Κρατάτε πάντα το χώρο σας συμμαζεμένο και τακτοποιημένο. Η ακαταστασία τον μικραίνει, τον ασχημαίνει και τον κάνει ακόμη πιο δυσλειτουργικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου