Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γυναίκες που επέλεξαν να ζήσουν σαν άντρες..





 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;


Απαρνήθηκαν τη γυναικεία τους φύση και αποφάσισαν να περάσουν στην αντίπερα όχθη συνεχίζοντας το υπόλοιπο της ζωής τους ως άντρες. Κι όμως… παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες, τίποτα απολύτως δεν προδίδει τη θηλυκότητα που μπορεί να είχαν κάποτε ως γυναίκες…

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Balian Buschbaum γεννήθηκε το 1980 ως Yvonne Buschbaum, και είναι πρώην πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ. Αν και ήταν η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία γυναικών της Γερμανίας, με αφορμή έναν τραυματισμό, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Τότε ήταν, που εξέφρασε και την επιθυμία του να αρχίσει θεραπεία αλλαγής φύλου. Το 2008 άλλαξε επίσημα το όνομά του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου για να γίνει άνδρας.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο παραγωγός ταινιών πορνό Buck Angel αποτελεί σύμβολο για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων, των bisexual και των τρανσέξουαλ. Εργάζεται ως συγγραφέας και λέκτορας και διευθύνει τη δική του εταιρεία παραγωγής.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Loren Rex Cameron είναι Αμερικανός φωτογράφος, συγγραφέας και τρανσέξουαλ ακτιβιστής. Ασχολείται με τη δημιουργία πορτραίτων μέσω των οποίων απεικόνισε και τη μεταμόρφωση του από γυναίκα σε άντρα.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Rocco Kayiatos γνωστός και με το παρατσούκλι Katastrophe, είναι Αμερικανός χιπ-χοπ ράπερ και παραγωγός. Ο Kayiatos φέρει τον τίτλο του πρώτου τρανσέξουαλ τραγουδιστή στο χώρο της χιπ-χοπ μουσικής.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Thomas Beatie κέρδισε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως ως ο πρώτος έγκυος άνδρας. Ο Beatie έζησε τη ζωή του ως γυναίκα μέχρι την ηλικία των είκοσι. Έκτοτε άρχισε να λαμβάνει ορμονική θεραπεία για να γίνει άντρας. Αποφάσισε ωστόσο να κρατήσει τα γεννητικά του όργανα ώστε να κυοφορήσει το παιδί που δεν μπορούσε να κυοφορήσει η γυναίκα του. Ο Beatie έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα τρία παιδιά.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Ryan Sallans γεννήθηκε ως Kimberly Ann Sallans και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ ενώ ταξιδεύει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενημερώσει τον κόσμο γύρω από τα θέματα αυτά. Η μετάβαση του από γυναίκα σε άντρα χρειάστηκε αρκετά χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2005. Ο Sallans έχει φωτογραφηθεί για αρκετά περιοδικά και άλλα έντυπα.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Ο Andreas Krieger γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1966 ως Χάιντι Κρίγκερ και ήταν αθλήτρια της σφαιροβολίας της Ανατολικής Γερμανίας. Για πολλά χρόνια λάμβανε εν αγνοία του πολύ μεγάλες ποσότητες αναβολικών, όπως και άλλοι Ανατολικογερμανοί αθλητές εκείνη την εποχή, προκειμένου να πετύχει υψηλές επιδόσεις. Τα αναβολικά αυτά επιβάρυναν τον οργανισμό του με τεστοστερόνη με αποτέλεσμα, ήδη από την ηλικία των δεκαοκτώ, να αρχίσει να αναπτύσσει ανδρικά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα υπέστη πολύ σημαντικές βλάβες στην υγεία του.

Ο Krieger αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 1990 και υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου το 1997, οπότε και παντρεύτηκε την πρώην Ανατολικογερμανή κολυμβήτρια Ute Krause, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ αθλητών στην Αν. Γερμανία Ήταν τότε που είχε πει δημοσίως ότι εύχεται να μην είχε λάβει τόσο μεγάλες ποσότητες αναβολικών ώστε να είχε ανακαλύψει από μόνος του τις πραγματικές του προτιμήσεις γύρω από το φύλο του.

 Μα πού πήγε η θηλυκότητα τους;

Μπορεί κάποτε να ήταν μια πολύ συμπαθητική γυναίκα η αλλαγή φύλου όμως φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει να γίνει πια ένας σωστός άντρας. Ο λόγος για την κόρη της Cher που έγινε… γιος και φαίνεται να το απολαμβάνει.

Η Chastity Bono που έγινε Chaz Bono, έπειτα από επεμβάσεις που έγιναν σε διάστημα δύο χρόνων, συμμετείχε πρόσφατα και στο τηλεοπτικό σόου «Dancing With The

Στήριξαν τον γιο τους να γίνει κορίτσι!


Μία δύσκολη αλλά κατά τη γνώμη τους αναγκαία απόφαση πήραν δύο γονείς από το Οχάιο των ΗΠΑ
Η Jennifer και ο John επέτρεψαν στο 10χρονο παιδί τους που γεννήθηκε αγόρι, να ζήσει σαν κορίτσι.
Από τότε που ήταν 18 μηνών ο μικρός έδειχνε ότι ήταν διαφορετικός. Όπως λέει η...
μαμά του «του άρεσε να χορεύει, να στολίζεται, του άρεσαν τα ροζ και τα ρούχα μπαλαρίνας». Στην αρχή οι γονείς δεν έδωσαν σημασία αλλά όσο τα χρόνια πέρναγαν η κατάσταση δεν άλλαζε, αντίθετα φαινόταν όλο και πιο έντονα ότι επρόκειτο για ένα κορίτσι παγιδευμένο σε σώμα αγοριού.
Τα χρόνια πέρασαν με δυσκολίες, με πειράγματα και πολλά προβλήματα για το αγόρι. Μία ημέρα, αφού ο μικρός είχε πια γίνει 10 ετών, έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας του κλαίγοντας και της είπε: «Μαμά, είμαι κορίτσι και δεν αντέχω άλλο». Η Jennifer χάιδεψε το παιδί της και του είπε να μην ανησυχεί για τίποτε, κανείς δεν θα το έκρινε και εκείνη θα τα διόρθωνε όλα.
Από τότε ποτέ δεν απεύθυνθηκαν στο παιδί ως αρσενικό. Της έδωσαν το όνομα Jackie, στην αρχή την άφησαν να ντύνεται κοριτσίστικα μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε ένα κανονικό κορίτσι και στο σχολείο και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Δεν ήταν όμως όλοι στην οικογένεια τόσο ανοιχτόμυαλοι. Ειδικά ο παππούς αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι κακώς επετράπη σε ένα 10χρονο παιδί να παίρνει τόσο σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή του. Και οι ίδιοι οι γονείς της ανησυχούν για το μέλλον και τις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων απέναντι στο παιδί τους, ή το πώς θα καταφέρει η Jackie να βρει δουλειά. Ωστόσο προς το παρόν αποφάσισαν να βάλουν πάνω από όλα την ευτυχία της.

Ομοφυλόφιλος βουλευτής θα παντρευτεί τον σύντροφό του


  • 371



 Ομοφυλόφιλος βουλευτής θα παντρευτεί τον σύντροφό του
Ο 71χρονος Μπάρνεϊ Φρανκ είναι Δημοκρατικός βουλευτής από τη Μασαχουσέτη

Ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ένας ομοφυλόφιλος, Δημοκρατικός βουλευτής από τη Μασαχουσέτη, σκοπεύει να παντρευτεί τον σύντροφό του, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του.

Ο 71χρονος Φρανκ, ο οποίος στα τέλη του 2011 είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποσυρθεί από την πολιτική, θα παντρευτεί τον Τζιμ Ρέντι σε τελετή που θα γίνει στη Μασαχουσέτη, την πρώτη Πολιτεία που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το 2004.

Ο Φρανκ εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1980 και ήταν ένας από τους πρώτους αμερικανούς πολιτικούς που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τη θεωρούσαν καλλονή!


Μούδιασαν οι Κύπριοι όταν έμαθαν ότι η 38χρονη «Ελλαδίτισσα κούκλα» είχε κάνει...αλλαγή φύλου.
Σαν βόμβα έσκασε στη Λάρνακα της Κύπρου η είδηση, ότι η 38χρονη ξανθιά ηθοποιός που εκδιδόταν σε διαμέρισμα της πόλης, στο παρελθόν ήταν… άνδρας!



Πρόκειται για την...
Δήμητρα Παξινού, πολύ γνωστή ηθοποιό στη χώρα μας, με συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά, αλλά και στο ριάλιτι “Big Brother”. Η 38χρονη συνελήφθη από αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη και όταν πέρασε στο «ροζ» δωμάτιο, αντί να γδυθεί, τις φόρεσε χειροπέδες.

Κάποιοι από τους Κύπριους που ήλθαν σε ερωτική επαφή μαζί της, έχουν χάσει τον ύπνο τους, όχι μόνο από το φόβο της αποκάλυψης του ονόματός τους στην «καυτή» ατζέντα της ηθοποιού, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τρανσέξουαλ, χωρίς να το γνωρίζουν!

Κάποιοι μάλιστα πριν μάθουν ότι η 38χρονη έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου καμάρωναν για τις άγριες επιδόσεις τους μαζί της και για τα… άλλα κόλπα που απολάμβαναν στα αμαρτωλά ραντεβού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες Κύπριων δημοσιογράφων, οι ερωτικές περιπέτειες της «Ελλαδίτισσας κούκλας» ξεπέρασαν πολύ γρήγορα το στενό κύκλο της Λάρνακας, της Λευκωσίας και της Λεμεσού.Είναι γνωστή σε όλο το νησί κι όχι μόνο στους Ελληνοκύπριους αλλά λέγεται πως ήθελαν να ζουν το «όνειρο» μαζί της Βρεταννοί και Τουρκοκύπριοι.

Όλος αυτός ο θόρυβος προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αρχών. Η κυπριακή αστυνομία είχε πληροφορηθεί τη δράση της 38χρονης ηθοποιού και με μεθοδικές κινήσεις έβαλε τέλος στη δράση της.

«Μετά από πληροφορίες μας, επισκεφθήκαμε το συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λάρνακα, αφού προηγουμένως είχαμε εξασφαλίσει δικαστικό ένταλμα ερεύνης. Συλλάβαμε δύο πρόσωπα, την 38χρονη και έναν 34χρονο από την Ελλάδα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου της κυπριακής αστυνομίας κ. Ανδρέας Αγγελίδης. Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, η γνωστή ηθοποιός φέρεται να ομολόγησε ότι εκδιδόταν και μάλιστα για μόλις 50 ευρώ!!!

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται και αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το λήξη της εξαήμερης προσωποκράτησης, οι Αρχές θα ζητήσουν την ανανέωσή της, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά κάθε φορά τις οκτώ ημέρες. Όταν ο φάκελος ολοκληρωθεί, θα μεταβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα αδικήματα που τους βαρύνουν και θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Κύπρου, η 38χρονη απειλείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, η οποία, αν το κρίνει ο δικαστής, μπορεί να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και η ηθοποιός να οδηγηθεί στη φυλακή!

Αυτοί, πάντως, που δεν πρόκειται να ησυχάσουν εύκολα, είναι ορισμένοι από τους Κύπριους πελάτες της Δήμητρας Παξινού, οι οποίοι έχουν χάσει κυριολεκτικά το ύπνο τους, από τη στιγμή που έμαθαν, ότι «κοιμήθηκαν» με μία τρανσέξουαλ!




newsbomb

Πώς θα διώξετε την κακή διάθεση μέσα σε λίγα λεπτά


Η τακτική άσκηση και η κατανάλωση πλούσιων σε θρεπτικά στοιχεία τροφών είναι δύο έξυπνοι τρόποι να αυξήσετε την ενέργειά σας.
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: μερικές φορές χρειάζεστε κάτι παραπάνω για να… πάρετε μπρος. Μάθετε τα μυστικά.

Βάλτε «φωτιά» στο iPod
Η μουσική διεγείρει σχεδόν κάθε περιοχή του εγκεφάλου. Όταν πραγματοποιείτε τις ίδιες διαδικασίες κάθε μέρα είναι εύκολο να μπείτε σε φάση υπνηλίας, λέει, αλλά η μουσική υπόκρουση νικά τη μονοτονία, ενισχύοντας τη συγκέντρωση. Για πιο έντονη «αφύπνιση», παίξτε για τρία λεπτά ένα αγαπημένο κομμάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά – οτιδήποτε, από Britney Spears μέχρι Μπαχ, αρκεί να είναι χαρούμενο.

Δείτε ένα αστείο βιντεάκι στο YouTube
Το γέλιο στην ουσία δεν εκκρίνει ενδορφίνες αλλά αυξάνει τον καρδιακό παλμό και ενεργοποιεί το μυϊκό σύστημα, προκαλώντας άμεση αναζωογόνηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι το γέλιο προκαλεί αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν γνωστική μεταστροφή, δηλαδή τα επίπεδα της ενέργειας που σχετίζονται με τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι. Και το χιούμορ αλλάζει τα μοτίβα σκέψης με τονωτικό τρόπο.

Κόψτε τις ακατάστατες συνήθειες
Το ακατάστατο γραφείο ή η ασυγύριστη κουζίνα μπορεί να σας εξαντλούν. Η υπενθύμιση όλων αυτών στα οποία δεν έχουμε τακτοποιήσει ακόμα πραγματικά μας κουράζει. Αν δεν έχετε χρόνο για γενική καθαριότητα, μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σαςαπλώς και μόνο βάζοντας τα περιπλανώμενα χαρτιά σε φακέλους. Χρησιμοποιείστε ένα συρτάρι για τα σημαντικά πράγματα, ώστε να μπορείτε να τα βγάζετε από το οπτικό σας πεδίο χωρίς να ανησυχείτε ότι θα ξεχαστούν.

Κάντε διαλογισμό
Ίσως φαντάζει αντιπαραγωγικό, αλλά η σιωπή μπορεί στην ουσία να σας αναζωογονήσει. Ο εγκέφαλος και το σώμα σας αντιδρούν συνεχώς σε ερεθίσματα, πράγμα που είναι εξαντλητικό. Όμως, χρειάζονται μόνο 60 δευτερόλεπτα ησυχίας για να αναπληρώσετε όλη αυτή την ενέργεια που έχει εξανεμιστεί. Καθίστε ήσυχα, αναπνεύστε βαθιά πέντε φορές, εστιάζοντας στην αργή εισπνοή κι εκπνοή.

Το μυστικό
Η κακή στάση του σώματος επιφέρει κούραση, προκαλώντας τους μυς, τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις να εργαστούν σκληρότερα απ’ ό,τι όταν το σώμα σου είναι σωστά ευθυγραμμισμένο. Καθίστε σωστά, σηκώστε τους ώμους και ευθυγραμμίστε την σπονδυλική στήλη και θα τονωθείτε στη στιγμή!
medicalnews.gr

Συνελήφθη γνωστή τρανσέξουαλ ηθοποιός


  • 0



wp 53518 0 Συνελήφθη γνωστή τρανσέξουαλ ηθοποιός

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, μιας 38χρονης τρανσέξουαλ και ενός 34χρονου και οι δύο καταγόμενοι από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις αρχές η 38χρονη, η οποία έχει κάνει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, είναι γνωστή τρανσέξουαλ στην Ελλάδα ενώ ήταν επίσης ηθοποιός και πρωταγωνίστρια σε ριάλιτι σόου. Η τρανσέξουαλ συνελήφθη χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στη οδό Καραολή και Δημητρίου στη Λάρνακα μαζί με τον 34χρονο συνεργάτη της από την Ελλάδα, ο οποίος έκανε τη δουλειά του εισπράκτορα…

Η ίδια παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι επιδίδεται στην πορνεία εδώ και δύο εβδομάδες και κατονόμασε Κύπρια ως μαστροπό της…

"Δεν θα μου πείτε εσείς πόσο straight ή πόσο gay νιώθω"


Σίνθια Νίξον

Η 45χρονη πρωταγωνίστρια της σειράς Sex And The City ,Σίνθια Νίξον, σχολίασε τις αρνητικές κριτικές που αφορούν τις σεξουαλικές της προτιμήσεις στην εφημερίδα New York Times.

Η, αρραβωνιασμένη πλέον, ηθοποιός δηλώνει, «έδωσα έναν πολύ ενθαρρυντικό λόγο σε μεγάλο κοινό ομοφυλοφίλων στον οποίο είπα πώς “ έχω υπάρξει straight και gay και το να είσαι gay είναι καλύτερο”». «Προσπάθησαν να με αλλάξουν διότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι επιλογή», λέει χαρακτηριστικά η Σίνθια. Τονίζει επίσης πως «ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίαα μας δεν δέχεται πως η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή γιατί λένε πώς εάν ήταν, τότε δεν θα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι».

Μάλιστα , είναι γνωστό πώς ήταν επί δεκαπέντε χρόνια σε σχέση με τον αγαπημένο της από το σχολείο, Ντάνι Μόουζες, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τη 15χρονη Σαμάνθα και τον 9χρονο Τσάρλι. Το 2004, ένα χρόνο αφού πήραν διαζύγιο, έγινε γνωστό πως η ηθοποιός διατηρεί σχέσεις με την 44χρονη Κριστίν Μαρινόνι, με την οποία απέκτησαν ένα αγοράκι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παράλληλα, σε σημερινή της τηλεοπτική εμφάνιση σε show του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Σίνθια Νίξον δεν δίστασε να εμφανιστεί με ξυρισμένο κεφάλι! Η 45χρονη ηθοποιός υποδύεται στο νέο της θεατρικό έργο μια καρκινοπαθή, και ο ρόλος της απαιτούσε αυτή τη δραστική αλλαγή στην εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Νίξον είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος το 2006. Η νόσος ήταν, ευτυχώς, σε πρώιμο στάδιο και η ηθοποιός κατάφερε να την αντιμετωπίσει ογκεκτομή και ακτινοβολία, χωρίς να αναγκαστεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.


Roberta Close: Η πιο διάσημη τρανσέξουαλ γυναίκα της Βραζιλίας!!


Roberta Close: Η πιο διάσημη τρανσέξουαλ γυναίκα της Βραζιλίας!!

Η Roberta Close (γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 7 Δεκεμβρίου 1964) ήταν το πρώτο προ-εγχειρητικό τρανσέξουαλ μοντέλο που είχε η βραζιλιάνικη έκδοση του Playboy.Είναι ίσως πιο διάσημη τρανσέξουαλ γυναίκα της Βραζιλίας.



Ως έφηβος, ξεκίνησε να φοράει γυναικεία ρούχα και κρυφά άρχισε να παίρνει γυναικείες ενέσεις ορμονών. Από την ηλικία των δεκαεπτά, καριέρα της Close ως μοντέλο και ηθοποιός είχε αρχίσει να απογειώνεται. Για μια χρονική περίοδο, ήταν συνδεδεμένη με την travestis, μια βραζιλιάνικη υποκουλτούρα των βιολογικά αρσενικών τρανσεξουαλικών πορνών.
Στην ηλικία των 20 κέρδισε τα καλλιστεία "Miss Gay Brazil".


Το 1989, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Charing Cross Clinic στο Λονδίνο , της Αγγλία.
Στην συνέχεια έκανε μια φωτογράφηση για ένα βραζιλιάνικο περιοδικό και ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη γυναίκα της Βραζιλίας.

Στις 4 Μαρτίου του 2005 και ύστερα από μακρά νομική δικαστική μάχη, η Roberta απέκτησε νόμιμη αναγνώριση ως γυναίκα. Εκδόθηκε νέο πιστοποιητικό γέννησης που αναφέρει ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 1964 ένα κορίτσι γεννήθηκε με το όνομα Roberta Gambine Moreira.


Andrej Pejic:Το μοντέλο με το «ανδρόγυνο» στιλ..



Ονομάζεται Andrej Pejic και κατάγεται από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, μακριά ξανθά μαλλιά και καλλίγραμμο, καλογυμνασμένο σώμα. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές επιδείξεις μόδας ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο κυρίως το «ανδρόγυνο» στιλ.


Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Άμα τη εμφανίσει του στην πασαρέλα δημιουργεί εντύπωση, τραβώντας την προσοχή και όλα τα βλέμματα επάνω του, συχνά κάνοντας τους παρευρισκομένους να αναρωτιούνται αλλά και να προσπαθούν να μαντέψουν…
 Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Είναι άντρας ή γυναίκα μοντέλο; Ιδού η απορία! Βλέποντας τις φωτογραφίες οι περισσότεροι θα πιστέψουμε -και όχι άδικα!- ότι πρόκειται για μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα που πρόκειται να κατακτήσει σύντομα τον κόσμο της μόδας…
Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Με μια πιο προσεκτική ματιά, όμως, ίσως περισσότερο αποκαλυπτική από μέρους του, οι θεατές μένουν άναυδοι: Το μοντέλο αυτό είναι άντρας! Κι αν η αλήθεια προκαλεί, το αποτέλεσμα σίγουρα είναι απολαυστικό… Εμείς ας μείνουμε με την απορία της μεταμόρφωσης!
Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
 Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
 Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
 Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

Το πετρέλαιο πλέον απλησίαστο ~ Τι συμφέρει; Ηλεκτρική θερμάστρα; Καλοριφέρ λαδιού; Αερόθερμο; Κλιματιστικό;



Η θέρμανση με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν πάντα λύση ανάγκης, ενεργειακά και οικονομικά ασύμφορη σε σύγκριση με το πετρέλαιο, και φυσικά σε σύγκριση με οποιαδήποτε εναλλακτική χαμηλότερου κόστους (ξυλόσομπα, φυσικό αέριο, pellets κλπ).

Σήμερα, όμως, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να αγγίζει το 1 Ευρώ ανά λίτρο, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει: υπό προϋποθέσεις, η θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια είναι πλέον από παραπλήσιου έως και αρκετά χαμηλότερου κόστους σε σύγκριση με το πετρέλαιο, ειδικά μάλιστα εάν διαθέτουμε ήδη σύστημα κλιματισμού και θέλουμε να ζεστάνουμε έναν ενιαίο χώρο:



Κλασικό καλοριφέρ πετρελαίου

Σε ένα μεγάλο, διώροφο σπίτι με πολλά δωμάτια και πολυμελή οικογένεια, το πετρέλαιο παραμένει η καλύτερη λύση αφού μοιράζει καλύτερα τη δαπανώμενη ενέργεια σε ολόκληρο το σπίτι, διατηρώντας το διαρκώς ζεστό σε κάθε σημείο του. Όμως, για να μην ξοδεύουμε πετρέλαιο και χρήματα χωρίς λόγο, θα πρέπει να έχουμε καλοσυντηρημένο καυστήρα, σωστά μονωμένους σωλήνες και να έχουμε τα σώματα καθαρά και ελεύθερα από διακοσμητικά καλύμματα και εμπόδια. Οι εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας έχουν βαθμό απόδοσης πάνω από 90%, ενώ οι παλαιοί καυστήρες 20ετίας δεν ξεπερνούν το 80%, και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη μας. Η θέρμανση είναι αντίστοιχη (το σπίτι ζεσταίνεται στην ίδια τελική θερμοκρασία), όμως με έναν παλιό και κακοσυντηρημένο καυστήρα και σε ένα σπίτι με κακή θερμομόνωση, ξοδεύουμε περισσότερα λίτρα πετρελαίου για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Για να κάνουμε σημαντική οικονομία, μπορούμε να έχουμε τον θερμοστάτη μονίμως σε πιό χαμηλή θερμοκρασία (π.χ. στους 19-20 βαθμούς)και να συνδυάζουμε μιά άλλη λύση (π.χ. ένα μικρό κλιματιστικό ή ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα) για να ζεστάνουμε περισσότερο μόνο τον χώρο που μας ενδιαφέρει πιό πολύ (π.χ. δωμάτιο μωρού).


Ηλεκτρική θερμάστρα, αερόθερμο κλπ

Όλες οι πηγές που παράγουν θερμότητα με την πυράκτωση μιάς ηλεκτρικής αντίστασης ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αφού πρακτικά μετατρέπουν σχεδόν το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν σε θερμότητα. Εάν έχουμε μια ηλεκτρική αντίσταση ισχύος 1000W (δηλαδή 1kW), αυτό σημαίνει ότι το 1 κιλοβάτ ηλεκτρικής ισχύος μετατρέπεται σε θερμότητα: είναι μιά "τίμια" μετατροπή, αφού σε μία ώρα με ηλεκτρικό φορτίο 1kW έχεις κάψει ακριβώς μιά κιλοβατώρα ηλεκτρικού ρεύματος και έχεις ζεστάνει το δωμάτιό σου με 1 kW θερμικής ενέργειας. Αυτή η μετατροπή παλαιότερα ήταν αρκετά ακριβότερη από το πετρέλαιο, σήμερα όμως φαντάζει ελκυστική, ιδίως στις περιπτώσεις που θέλουμε να ζεστάνουμε έναν μικρό χώρο για έναν φοιτητή ή έναν συνταξιούχο. Στα θετικά της λύσης αυτής είναι και το πολύ χαμηλό κόστος αγοράς, εάν υποθέσουμε ότι το σπίτι δεν διαθέτει κανένα σύστημα θέρμανσης. Σφραγίζοντας κατά το δυνατόν τις χαραμάδες και τα κενά σε πόρτες και παράθυρα, ένας μικρός χώρος μπορεί να ζεσταθεί αρκετά ικανοποιητικά με ένα αερόθερμο ή μιά μικρή ηλεκτρική θερμάστρα, και με πραγματικό κόστος 10-20 λεπτά του Ευρώ ανά ώρα λειτουργίας (βλ. σχετικό πίνακα).


Ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού

Στην ίδια γενική κατηγορία με τα αερόθερμα και τις ηλεκτρικές σόμπες ανήκει και το ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού, απλώς τα χαρακτηριστικά του το κάνουν καταλληλότερο για πιό μόνιμη λύση.

Είναι γεμάτο με λάδι, το οποίο του αυξάνει τη θερμοχωρητικότητα-πρακτικά αργεί λίγο να ζεσταθεί αλλά αντίστοιχα αργεί να κρυώσει , όμως η βασική λειτουργία του λαδιού είναι για να μεταφέρει τη θερμότητα από την ηλεκτρική αντίσταση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια, έτσι ώστε, πέρα από την ακτινοβολία, οι "φέτες" του καλοριφέρ μέσω της συναγωγής να ζεσταίνουν τον αέρα του χώρου. Σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές σόμπες, είναι μιά λύση σαφώς πιό ασφαλής σε σπίτια με παιδιά ή κατοικίδια, ενώ με τα σημερινά δεδομένα το κόστος λειτουργίας έχει φθάσει να είναι πλέον ανταγωνιστικό με το πετρέλαιο. Όμως, παραμένει μιά λύση που ταιριάζει κυρίως σε μικρούς χώρους και όχι σε μεγάλα σπίτια με πολλούς χώρους και μεγάλα ανοίγματα.


Κλιματιστικό

Πολλοί νομίζουν ότι το κλιματιστικό λειτουργεί αποδοτικά στην ψύξη του αέρα και για τη θέρμανση λειτουργεί απλώς όπως ένα αερόθερμο, όμως αυτό δεν είναι σωστό.

Το κλιματιστικό είναι μιά πολύ αποδοτική (ενεργειακά και οικονομικά) λύση επειδή δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνει τον αέρα, αλλά λειτουργεί με αντιστροφή του κύκλου λειτουργίας του, αντλώντας θερμότητα από το περιβάλλον.

Έτσι, επιτυγχάνεται το παράδοξο να έχουμε συντελεστή απόδοσης μεγαλύτερο από τη μονάδα, και μάλιστα κοντά στο 3 ή και ακόμα περισσότερο για τα μοντέλα Ενεργειακής Κλάσης Α. Με απλά λόγια, για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που ξοδεύουμε, ζεσταινόμαστε με θερμική ενέργεια τριπλάσια της καταναλισκόμενης, κάνοντας αντίστοιχη οικονομία και στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Εάν, μάλιστα, επιλέξουμε σύστημα τελευταίας τεχνολογίας τύπου inverter, η οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το κλιματιστικό αυτό έχει ένα σύστημα αυτόματης αυξομείωσης των στροφών του εξωτερικού συμπιεστή (όχι του τελικού ανεμιστήρα) έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να καταναλίσκεται μόνο η ιδανική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μεγαλύτερη. Για μιά γκαρσονιέρα ή ένα σπίτι με μεγάλους ενιαίους χώρους, η λύση του κλιματισμού με τα σημερινά δεδομένα είναι αποδοτικότερη και φθηνότερη από το πετρέλαιο, με τον μοναδικό περιορισμό να ζούμε σε μιά περιοχή που η θερμοκρασία να μην πέφτει συχνά κάτω από τους 4-5 βαθμούς Κελσίου, κάτω από τους οποίους πέφτει σημαντικά η απόδοση του συστήματος.


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf τον πίνακα που συνοψίζει τα ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ της κάθε λύσης



ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Πόσο καίει στην πραγματικότητα η ηλεκτρική συσκευή που επιλέξαμε για να ζεσταινόμαστε; Ο υπολογισμός δεν είναι δύσκολος, αρκεί να ξέρουμε την ηλεκτρική ισχύ της συσκευής μας και τη μέση τιμή κιλοβατώρας που πληρώνουμε ανάλογα με την περιοχή και την κατανάλωσή μας. Για να βρούμε την ηλεκτρική ισχύ, αρκεί να ψάξουμε πίσω ή κάτω από τη συσκευή, όπου υποχρεωτικά (βάσει νομοθεσίας) θα βρούμε ένα ταμπελάκι που θα αναφέρει τεχνικά στοιχεία (φωτ), μέσα στα οποία διαβάζουμε τα βατ (W). Για την τιμή της κιλοβατώρας, μιά μέση τιμή είναι τα 11-12 λεπτά του Ευρώ (μαζί με ΦΠΑ), οπότε αρκεί να πολλαπλασιάσουμε τα κιλοβάτ (δηλαδή τις χιλιάδες βατ: 1900W είναι 1,9kW) επί την τιμή της κιλοβατώρας για να βρούμε την ωριαία κατανάλωση.

Παράδειγμα: ηλεκτρικό αερόθερμο 2200W καίει 2,2kWx12λεπτά=26,4 λεπτά του Ευρώ ανά ώρα αδιάκοπης λειτουργίας




Έκρυβαν το φύλο του παιδιού τους μέχρι που έγινε 5 ετών!


Κάποιοι γονείς δεν θέλουν να αποκαλύψουν αν το μωρό τους είναι αγόρι ή κορίτσι μέχρι να γεννηθεί... Οι συγκεκριμένοι δεν περίμεναν μέχρι το παιδί τους να...
φτάσει στην ηλικία τον 5 ετών για να παραδεχτούν το φύλο του!

Αν απορείς πως μεγάλωσαν το μωρό, η απάντηση είναι σαν να είναι “ουδέτερου φύλου”. Του έδωσαν το όνομα Shasha και προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να αφήσουν την προσωπικότητά του να... λάμψει.

Το παιδάκι επιτρεπόταν να παίζει με ουδέτερα παιχνίδια μέσα στο σπίτι, το οποίο δεν είχε καθόλου τηλεόραση. Κατά την διάρκεια των 5 ετών φορούσε πότε αγορίστικα και πότε κοριτσίστικα ρούχα.

Τελικά όμως αποκάλυψαν ότι είναι αγόρι! Αυτό έγινε διότι ο μικρός έπρεπε να πάει σχολείο. Ο μπαμπάς του δήλωσε: “Ήθελα να αποφύγω όλα τα στερεότυπα που είναι εντελώς ηλίθια. Γιατί να θέλεις να βάλεις τους ανθρώπους σε κουτάκια;”

“Είναι όπως τα ζώδια: Υπάρχει κάτι πιο χαζό από τα να πιστεύεις ότι 12 είδη προσωπικότητας εξαρτώνται από το που γεννήθηκες; Είναι ανόητο! Το φύλο επηρεάζει τον τρόπο που ντύνονται, τα παιχνίδια και το τι είδους άνθρωποι θα γίνουν”, συνέχισε ο ίδιος.

Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!


  • 1477



 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Ιστορίες της «ύπουλης» ασθένειας που σοκάρουν…

Συνήθως τα αδέρφια συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε κάτι καλό. Ωστόσο, οι δύο κοπέλες που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω αποφάσισαν να πάνε κόντρα μεταξύ τους σε κάτι που θα μπορούσε να τους στοιχίσει και την ίδια τη ζωή τους.

Οι δύο δίδυμες αδερφές αν και γιατροί στο επάγγελμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους της νευρικής ανορεξίας, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας τους αλλά και της ενηλικίωσης του μέσα σε κλινικές προσπαθώντας να νικήσουν τη μάστιγα.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Κι ακόμα και σήμερα ο εφιάλτης παραμένει. Τα σώματα τους είναι παιδικά και καχεκτικά και οι δίδυμες αδερφές θα πρέπει να νοσηλευτούν εκ νέου για μερικούς μήνες. Με τη διαφορά ότι τώρα δηλώνουν αποφασισμένες να νικήσουν.

Το μοντέλο που πέθανε από νευρική ανορεξία

Ο Jeremy Gillitzer εργαζόταν κάποτε ως μοντέλο και το γυμνασμένο του σώμα θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε. Πολύ σύντομα όμως έγινε σκιά του εαυτού του δίνοντας μάχη με την ανορεξία και τη βουλιμία. Όταν πέθανε σε ηλικία 38 ετών το 2010, ζύγιζε μόλις 33 κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!



Η ανορεξική μητέρα που χωράει στα ρούχα της επτάχρονης κόρης της

Βλέποντας τες τη μία δίπλα στην άλλη θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι η Rebecca και η Maisy Jones είναι ακόμη και αδερφές. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια μητέρα και κόρη που μοιράζονται τα ίδια ρούχα. Η 26χρονη μητέρα πάσχει από νευρική ανορεξία τη μισή της ζωή και όχι μόνο χωράει στα ρούχα της 7χρονης κόρης της αλλά ζυγίζει και λιγότερο από εκείνη παρά το γεγονός ότι είναι ψηλότερη.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Περπατούσε δώδεκα ώρες την ημέρα για να χάσει βάρος

Η Lauren Bailey είχε φτάσει να ζυγίζει όσο ένα πεντάχρονο περπατώντας ακόμη και δώδεκα ώρες την ημέρα για να χάσει βάρος. Η 26χρονη που έπαιρνε τους δρόμους από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα πέρασε 18 μήνες σε νοσοκομείο μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει την ασθένεια. Έπειτα από μάχη που έδωσε για δέκα συνεχόμενα χρόνια η Lauren έχει επανέλθει στα φυσιολογικά της κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η μητέρα που έκανε την κόρη της να νικήσει την ανορεξία χάνοντας η ίδια 18 κιλά

Η Dolly Jenkinson είναι η μητέρα ενός ανορεξικού κοριτσιού. Δεν θυμάται πότε ακριβώς η 17χρονη κόρη της εμφάνισε τη διατροφική διαταραχή που παραλίγο να την σκοτώσει. Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η 44χρονη Dolly από το Essex της Βρετανίας αποφάσισε να είναι δίπλα στην κόρη της και να παίξει το παιχνίδι της χάνοντας και η ίδια 18 κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν η κόρη να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε και να πάρει αρκετά κιλά αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Το ανορεξικό μοντέλο που φωτογραφήθηκε γυμνό για διαφημιστική εκστρατεία κατά της ανορεξίας

Πολλοί θα θυμάστε την Isabelle Caro, το γενναίο μοντέλο που φωτογραφήθηκε γυμνό σε μια διαφημιστική καμπάνια κατά της νευρικής ανορεξίας που σόκαρε και που απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες. Η Isabelle έχασε τη μάχη τον Νοέμβριο του 2010 σε ηλικία 28 ετών από οξεία αναπνευστικά προβλήματα.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η Caro υπέφερε από νευρική ανορεξία από την ηλικία των 13 ετών. Το 2007, είχε μιλήσει σε συνέντευξη της στο CBS για τους λόγους που την έκαναν να ποζάρει.

«Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρόνια που υπέφερα για καλό σκοπό τότε όλο αυτό δεν θα είναι ανούσιο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η φωτογραφία σοκάρει και θέλω να σοκάρει. Είναι μια προειδοποίηση ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ασθένεια».

Η γυναίκα που νίκησε την ανορεξία για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της να γίνει μητέρα

Με την ανορεξία πάλευε και η Hayley Wilde η οποία έφτασε σε σημείο να έχει τόσο σκελετωμένο σώμα που οι γιατροί της έδιναν μόλις μια εβδομάδα ζωής.

Δίνοντας μάχη με την ασθένεια για οκτώ χρόνια από την ηλικία των 11, είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές και έφτασε να είναι διασωληνωμένη για μήνες στο νοσοκομείο. Είχε χάσει σχεδόν όλα της τα μαλλιά και η περίοδος της είχε διακοπεί για τέσσερα χρόνια. Έχοντας όμως στο πλευρό της τους γονείς της και το σύντροφο της κατάφερε να βγει νικήτρια και να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Οι αδερφές μοντέλα από την Ουρουγουάη πέθαναν με διαφορά έξι μηνών

Αίσθηση είχε προκαλέσει στον κόσμο της μόδας ο θάνατος δύο αδερφών, της Eliana και της Luisel από την Ουρουγουάη, που πέθαναν με διαφορά έξι μηνών μεταξύ τους. Η Luisel πέθανε αφού κατέβηκε από την πασαρέλα σε επίδειξη μόδας στο Μοντεβιδέο στο φινάλε της οποίας επρόκειτο να εμφανιστεί με την αδερφή της αλλά δεν πρόλαβε. Έξι μήνες μετά η αδερφή της Eliana βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Νίκησε την ανορεξία για να χωρέσει στο νυφικό που της αγόρασε ο αρραβωνιαστικός της

Η κάποτε ανορεξική Kate Puncher ξεπέρασε την ασθένεια με αφορμή το δύο νούμερα μεγαλύτερο νυφικό που της αγόρασε ο αρραβωνιαστικός της. Προκειμένου να χωρέσει σε αυτό, άρχισε να τρώει τρία γεύματα την ημέρα για να πάτει τελικά 30 κιλά.

 Όταν η νευρική ανορεξία σκοτώνει!

Η Κate είχε αρρωστήσει όταν ο προηγούμενος σύντροφος της την απείλησε ότι θα την χώριζε αν έπαιρνε κιλά. Οι γιατροί της είχαν πει ότι η ζημιά στο σώμα της ήταν τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ παιδιά. Κι όμως… η Kate και ο σύζυγος της που παντρεύτηκαν το 2009 στην Κούβα απέκτησαν μια υγιέστατη κόρη.