Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αξέχαστες ερμηνείες: Οι 7 καλύτεροι ρόλοι gay στην TV!


Αξέχαστες ερμηνείες: Οι 7 καλύτεροι ρόλοι gay στην TV!
Εισέβαλαν στην ελληνική τηλεόραση και έφεραν τα πάνω-κάτω...

Όλοι τους αγάπησαν και έπαιξαν το ρόλο του gay, χωρίς ταμπού και έκαναν επιτυχία. Θαυμάστε τους!

Στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει άπειρες σειρές με πρωταγωνιστές ήρωες, σε ρόλο ζεν πρεμιέ, σε ρόλους κωμικούς, ρόλους δολοφόνων κ.α.

Μετρημένοι στα δάκτυλα, αλλά χαρακτηριστικοί είναι οι ρόλοι gay, που τόλμησαν να ερμηνεύσουν διακεκριμένοι ηθοποιοί, οι οποίοι όμως όχι μόνο δεν σόκαραν τους τηλεθεατές, στην πρωτη τους εμφάνιση, αλλά και μερικοί από αυτούς ήταν τόσο επιτυχημένοι, που έμειναν στην ιστορία, ως κλασικοί χαρακτήρες και πολύ βασικοί, συμβάλλοντας κατά-πολύ στην επιτυχία ενός σήριαλ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τους πιο αγαπημένους gay της ελληνικής tv.

Γιάννης Μπέζος


Ένας "απαράδεκτος" συγκάτοικος, σχεδιαστής μόδας και θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος που αποτελούσε το τέταρτο μέλος της παρέας των "Απαράδεκτων". Τον αγαπήσαμε, τον λατρέψαμε. Μια διαφορετικότητα που μας έκανε να γονατίζουμε από τα γέλια, ένας άνθρωπος με τις ανησυχίες του, τις ευαισθησίες, τα ξεσπάσματα και την αισιοδοξία ή την κατήφεια που χαρακτηρίζει όλους μας.


Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος







Ένας επιτυχημένος ρόλος που το τηλεοπτικό κοινό επίσης αγάπησε πολύ στους «10 μικρούς Μήτσους».
Άλλη μία σειρά σταθμός στην ελληνική τηλεόραση. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν άλλο μη θηλυπρεπή gay, τον ταλαντούχο ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, στο ρόλο του γιού της χήρας Μήτσης, που η παραδοχή του πως ήταν ομοφυλόφιλος έφερνε απανωτά εγκεφαλικά στην μητέρα του, που δεν μπορούσε να παραδεχτεί πως ο γιός της όχι μόνο πήγαινε με άντρες, αλλά τους έφερνε και μέσα στο σπίτι.
Ήταν ένας ομοφυλόφιλος που ήθελε να ζήσει αυτό που ήταν, μορφωμένος και συνειδητοποιημένος.
Ο έξοχος Βασίλης είναι ο Τίμης, ο εντελώς gey κομμωτής με την "πούλιες και φτερά" ενδυμασία και την εξωφρενική ομιλία.


Χρήστος Λούλης - Κώστας Κάππας



Στο «Κλείσε τα μάτια μέρες μόνο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη η σκηνή με το φιλί ανάμεσα στο Χρήστο και Κώστα ήταν το πιο πολυσυζητημένο φιλί της τηλεοπτικής ιστορίας. Πάντα πρωτοπόρος ο Χριστόφορος βάζοντας τους δύο ήρωές του, που υποδύονται ο Κωνσταντίνος Κάππας και ο Χρήστος Λούλης, να ανταλλάσσουν το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην ελληνική τηλεόραση κατάφερε να κλέψει την παράσταση, αλλά την προσοχή του ΕΣΡ, που το... τιμωρεί με πρόστιμο 100.000 ευρώ, ποινή που αργότερα ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αλλά και στην επόμενη σειρά του, στο «Δυο μέρες μόνο», παρουσίασε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών. Η Βίκυ (Σοφία Φαραζή) κι η Κατερίνα (Αλεξία Καλτσίκη) συζούν, μεγαλώνουν μαζί το μωρό της Βίκυς, αλλά χωρίς φιλί.


Γιώργος Πυρπασόπουλος



Ένα από τα πολύ ταλαντούχα παιδιά της νέας γενιάς ο Γιώργος έγινε gay για τα μάτια της σειράς 30+ δίπλα στην Μυρτώ Αλικάκη στο ρόλο του Μπίλι. Οι τρεις φίλοι της σειράς ήταν εργένηδες του 30+ και ο ηθοποιός ομολογουμένως ήταν πειστικότατος στο ρόλο του.
Είναι γεγονός ότι όλες οι σειρές είχαν ένα ρεαλισμό, πολύ καλά κείμενα και κυρίως οι πρωταγωνιστές τους είχαν την καλύτερη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
Κανείς τους δεν φοβήθηκε γιατί για όλους ήταν ένας ρόλος πρόκληση.


Χάρης Ασημακόπουλος και Νίκος Πουρσανίδης



Το πρώτο gay ζευγάρι που συζεί στην περίφημη «Πολυκατοικία» του Mega. Ο Νίκος Πουρσανίδης δικηγόρος κλάσης και το "αμόρε" του Χάρης Ασημακόπουλος αγαπιούνται και ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ένα ζευγάρι που εκδηλώνει τη διαφορετικότητά του πολύ τρυφερά και αστεία.


Αλέξανδρος Ρήγας στους "Δύο Ξένους"



Ο Αλέξανδρος Ρήγας υποδύεται τον Τόλη, τον γκέι αρχισυντάκτη του πρωινάδικου που παρουσιάζει η Κουντουρά και φέρνει τα πάνω-κάτω, όταν... ερωτεύεται μια τραγουδίστρια σκυλάδικων, την οποία υποδύθηκε πολύ πετυχημένα η Δέσποινα Βανδή.


Πρόδρομος Τοσουνίδης στην "Μαρία την Άσχημη"



Ο στυλίστας του οίκου μόδας όπου συμβαίνουν όλα, είναι υστερικός, υπερβολικός και εντελώς θηλυπρεπής. Ένας ρόλος αρκετά προβλέψιμος αλλά εξ ίσου επιτυχημένος.


Μιχάλης Μαρίνος



Στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 "O Κύριος και η κυρία Πελς) με τους Μιχάλη Μαρίνο & Άντα Λιβιτσάνου.
Νομίζαμε ότι ήταν το τέλειο ζευγάρι, στη ζωή και στην τηλεόραση. Εκτός από μία λεπτομέρεια: μισούνταν παράφορα! Μόλις τελειώνε το δελτίο ειδήσεων και έβγαιναν από το στούντιο, ο καθένας πήγαινε σε άλλο κρεβάτι και σε άλλη αγκαλιά...Μόνο που εκείνος είναι γκέι και μάλιστα ζευγάρι με το γιο του καναλάρχη, για τον οποίον εργάζονται και οι δύο.

Είναι γεγονός ότι όλες οι σειρές είχαν ένα ρεαλισμό, πολύ καλά κείμενα και κυρίως οι πρωταγωνιστές τους είχαν την καλύτερη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Κανείς τους δεν φοβήθηκε γιατί για όλους ήταν ένας ρόλος πρόκληση. οϋτως ή άλλως το να σε χαρακτηρίσει κάποιος gay μπορεί να γίνει χωρίς να κάνεις ένα τέτοιο ρόλο. Το φλερτ υπάρχει παντού!


Οι τρεις κλασικοί πρώτοι που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο

Σταύρος Παράβας: Άφησε εποχή ως «Φίφης ο αχτύπητος» στην ομώνυμη ταινία




Χρόνης Εξαρχάκος: Η ερμηνεία του στην «Παριζιάνα» ήταν πρωτοποριακή για την εποχή.





Μιχάλης Μανιάτης: Ως «Αγγελος» στην ομώνυμη ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς.



tsekouratoi20133.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου