Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Καλλιστεία τρανσέξουαλ στη Βραζιλία

BB3A58F147188683B51D75092156BE5A.jpg
Οι υποψήφιες των φετινών καλλιστείων τρανσέξουαλ κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού, στο θέατρο João Caetano του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ομορφιάς.
Ο φετινός διαγωνισμός Miss Trans Brazil 2013, ήταν ακόμη πιο ξεχωριστός για όσες προχώρησαν στην τελική φάση, καθώς είχαν μια ευκαιρία να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο, που δεν ήταν άλλο από μια… χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στην Ταϊλάνδη.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, οι επεμβάσεις αυτού του είδους απαγορεύονται βάσει νόμου στη Βραζιλία.
Οι διοργανωτές ωστόσο, αντί να αποσύρουν το βραβείο, χειρίστηκαν το θέμα πιο… «διπλωματικά».
bra1.jpg
«Δεν προσφέρουμε ως βραβείο την επέμβαση. Το έπαθλο του νικητή είναι ένα χρηματικό ποσό, που μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει… στην Ταϊλάνδη. Έτσι το παρουσιάσαμε ο νικητής θα αποφασίσει πώς θα το αξιοποιήσει» ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Τρανσέξουαλ του Ρίο ντε Τζανέιρο (Transgender Association for the State of Rio de Janeiro -RIO ASTRA), Marjorie Marchi, επιλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποίησε μιλώντας στη Daily Mail, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.
bra2.jpg
Το βραβείο είναι περίπου 5.000 ευρώ, συν ένας χρόνος ψυχολογικής υποστήριξης, αν τελικά ο νικητής επιλέξει να προχωρήσει στην επέμβαση.
Ήταν ο δεύτερος διαγωνισμός καλλιστείων Miss Trans που διοργανώνονταν στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη και η νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις… δυνάμεις της και για τον τίτλο «Miss Universe Transgender 2014».
bra3.jpg
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της υπηρεσίας Κοινωνικής Βοήθειας και του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο εκστρατείας για την καταπολέμηση της ομοφοβικής βίας στη χώρα.
Πίσω όμως από τον λαμπερό διαγωνισμό τα στοιχεία είναι… σκοτεινά. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η οργάνωση Groupo Gay da Bahia (GGB) –η παλαιότερη στη χώρα- στη Βραζιλία δολοφονήθηκαν το χρονικό διάστημα 2007-2012 1.341 ομοφυλόφιλοι (λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ).
bra4.jpg
Για την ιστορία, η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Miss Trans Brazil 2013 ήταν η 21χρονη Raiica Ferraz, κομμώτρια από το Σάο Πάολο.
Όπως ανέφερε η ίδια, από μικρό αγοράκι ήθελε να παίζει με κούκλες και όταν έγινε 17 χρονών, δε δίστασε να προκαλέσει τους… κανόνες του σχολείου του, φορώντας γυναικεία ρούχα.
bra5.jpg
«Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Σταμάτησαν και με παρατηρούσαν. Όμως εγώ είχα αποφασίσει ότι αυτό ήμουν και αυτό ήθελα να είμαι και κανείς δε θα μου άλλαζε γνώμη. Φυσικά, δέχτηκα πειράγματα, όμως επειδή ήμουν αποφασισμένη, δεν τα άφησα να με επηρεάσουν και σύντομα βαρέθηκαν να ασχολούνται μαζί μου» πρόσθεσε.
bra6.jpg
Η ίδια δήλωσε ότι δε θα επιλέξει την αλλαγή φύλου, αλλά θα προτιμήσει να κάνει πλαστικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποκτήσει πιο θηλυκά χαρακτηριστικά.
bra7.jpg
- See more at: http://arouraios.gr/2013/10/kallisteia-transexoual-sth-brazilia/#sthash.bEHnghQc.dpuf