Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ανατριχιαστικό: Γιατρός στην Κίνα λέει πως θεραπεύει την ομοφυλοφιλία με...

Στην πόλη Nanjing της Κίνας, σε ένα σκοτεινό και απόμερο δρόμο, υπάρχει ένα ψυχιατρικό κέντρο που είναι συνώνυμο με τις ακραίες μορφές «θεραπείας» της ομοφυλοφιλίας...Πρόκειται για το Nanjing Urban Consultancy Centre.

Εμπνευστής του θεραπευτηρίου είναι ο Dr Zhou Zhengyou, συγγραφέας και αρκετών βιβλίων που σχετίζονται με το θέμα της αντιμετώπισης της ομοφυλοφιλίας. Καθημερινά δέχεται στο μικρό γραφείο του γονείς που φοβούνται πως τα παιδιά τους έχουν... ομοφυλόφιλες τάσεις, αλλά και δηλωμένους γκέι που θέλουν να «θεραπευτούν».

Ο ίδιος τονίζει με έμφαση πως μπορεί να θεραπεύσει το 70% αυτών των περιπτώσεων, αλλά παραδέχεται πως ο αγώνας του είναι μακρύς και δύσκολος. Για κάθε συνεδρία λαμβάνει το ποσό των 70 ευρώ και οι επικριτές του λένε πως έχει κάνει... εμπόριο την ομοφυλοφιλία, καθώς αυτά τα χρήματα είναι πολλά περισσότερα από όσα κερδίζει την ημέρα ένας μέσος Κινέζος εργαζόμενος.



Ο αμφιλεγόμενος Dr.Zhou

Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Κίνα προετοιμάζεται για αυτό που λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένα νομικό ορόσημο στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την ομοφυλοφιλία θα αντιμετωπίζεται ως ασθένεια.

Το εξωφρενικό με την περίπτωση του Dr Zhou είναι ότι παραδέχεται πως χρησιμοποιεί ηλεκτροσόκ ως βασική μέθοδο... θεραπείας των γκέι ασθενών. Ήδη έχουν κινηθεί αρκετές οργανώσεις εναντίον των μεθόδων του, αλλά και της θεωρίας του ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια που πρέπει να θεραπευτεί.



Οι διαμαρτυρίες των ακτιβιστών 

Να σημειωθεί πως στα τέλη του Ιουλίου ένα κινεζικό δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί για πρώτη φορά γι' αυτού του είδους τις κλινικές που ανθούν στην Κίνα. Οι ακτιβιστές σε Ευρώπη και ΗΠΑ πιέζουν προς την άμεση απαγόρευση αυτών βάναυσων μεθόδων, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται και η γκέι κοινότητα στην Κίνα.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από καταγγελία ενός... ασθενούς που παραδέχθηκε πως πήγε σε μια από αυτές τις κλινικές και υπέστη ηλεκτροσόκ για να φύγει η αρρώστια της ομοφυλοφιλίας από το σώμα του. Εκείνος κατάλαβε την απάτη από την πρώτη συνεδρία, αλλά τονίζει πως άλλοι ασθενείς κάνουν πολύμηνες θεραπείες αυτού του είδους.

1 σχόλιο: