Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γνωρίστε τις Κούκλες των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων


Εύα Κουμαριανού
Οι Κούκλες είναι από τα πλέον γνωστά στέκια εναλλακτικής ψυχαγωγίας. Μπήκαν δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας το 1994 και το πρόγραμμά τους μέχρι και σήμερα από αυτοσχέδιο show μετεξελίχθηκε στο πιο οργανωμένο και επαγγελματικό drag show της Ελλάδας. Επισκέφθηκα τις Κούκλες ένα βράδυ Παρασκευής, πήγα στα παρασκήνια των ετοιμασιών του προγράμματος και μίλησα με όλες τις Κούκλες, συμπεριλαμβανομένης της supreme κούκλας, Μαριλού. Είναι η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού. Ένας πολύ συγκροτημένος και δραστήριος άνθρωπος με τρομερά επιχειρηματικό μυαλό. Ευγενέστατη, υπερβολικά ντόμπρα και πολύ άνετη στη συζήτηση. Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη και περιπετειώδη ιστορία ζωής ο οποίος πάντα έχει κάτι καινούργιο να πει:
Γιατί Κούκλες;
Γιατί όλες οι κοπέλες που μπήκαν εδώ ήταν όμορφες. Έτσι, το πιο ιδανικό ήταν το μαγαζί να έχει αυτό το όνομα. Έπειτα από κάποιο καιρό είχα διακοσμήσει το μαγαζί με κούκλες για να δέσει το όλο πράγμα.
Πως είναι μία αληθινή κούκλα;
Αν δεις το αποτέλεσμα μιας κοπέλας που έχει ξοδέψει χρόνο για να φτιαχτεί θα δεις ότι αυτό το άτομο είναι μια κούκλα που ζωντανεύει στη σκηνή. Ακόμη και αν δεν είναι αντικειμενικά όμορφη προτού να αρχίσει να φτιάχνεται. Αυτή είναι μία ζωντανή, μια πραγματική κούκλα.
Πως τα πηγαίνουν τα κορίτσια μεταξύ τους;
Και καλά και τσακώνονται και γελάνε και περνούν όμορφα. Είναι μία οικογένεια. Άσχημα δεν περνούν ποτέ!
Τάνια Κέλλη
Εσύ;
Εγώ περνάω μια χαρά με τα κορίτσια. Είναι χρόνια φίλες μου. Πάνω από είκοσι χρόνια φίλες! Από μέρους μου δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα ποτέ.
Από καλές και άσχημες μνήμες εδώ μέσα;
Στην ιστορία του μαγαζιού όλα έχουν κυλήσει πολύ ήρεμα και πολύ ωραία. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει και οι αναμνήσεις είναι πολύ ωραίες. Περνάμε πολύ καλά και αυτό είναι που ήθελα να καταφέρουμε. Άσχημες μνήμες δεν υπάρχουν. Το πιο βαρύ περιστατικό που έγινε στα 20 χρόνια λειτουργίας να είναι καμιά δυο παρατηρήσεις για δυνατή μουσική. Προσέχουμε ώστε να μη γίνονται φασαρίες γιατί κάνουμε επιλογή πελατών. Αν κάποιος πελάτης έρθει στο μαγαζί και έχει άσχημη συμπεριφορά ή επιδείξει προδιάθεση να δημιουργήσει προβλήματα δεν του επιτρέπουμε να μπει ξανά.
Υπάρχουν πελάτες που έρχονται συνέχεια; Έχεις αγαπημένο πελάτη;
Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί. Ένας, συγκεκριμένα, έρχεται όλα τα 20 χρόνια κάθε φορά! Δεν έχω αγαπημένο πελάτη γιατί δεν δένομαι με τους πελάτες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό. Πέρα από τις κούκλες που βρισκόμαστε δεν κάνουμε παρέα.
Υπάρχει κάτι που λείπει από το πρόγραμμα που θα ήθελες να το δεις πολύ;
Πάντα λείπει κάτι αλλά πάντα ψάχνουμε τρόπους να το διορθώσουμε. Τις περισσότερες φορές μένουμε ανικανοποίητες.
Αλίκη Βασιλάκη
Ποιο είναι το αγαπημένο σου νούμερο που έχει περάσει από το μαγαζί;
Το αγαπημένο μου ήταν το Christine της Εύας. Το οποίο μετά από 15 χρόνια το κάνουμε ξανά τώρα.
Εσύ δεν έχεις κάνει drag show. Αν έκανες ποιο χαρακτήρα θα υποδυόσουν;
Εμένα μου αρέσει να το διοργανώνω. Η αγάπη μου είναι η Cher. Μάλλον αυτή θα υποδυόμουν.
Τι είναι αυτό που κάνει το drag show σας πιο επαγγελματικό. Έχει να ζηλέψει κάτι από αυτά του εξωτερικού;
Κάνουμε πολύ καλύτερο show ίσως και από πολλά της Ευρώπης. Αυτό σου το λέω εγγυημένα. Κάνουμε προσεγμένες δουλειές. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο γιατί τον σεβόμαστε. Προσπαθούμε αυτό που κάνουμε να είναι σοβαρό ως δουλειά (παρόλο που το concept είναι χιουμοριστικό και με διάθεση ψυχαγωγίας και γέλιου).


Μάνια
Εσύ επιμελείσαι τα πάντα;
Το πρόγραμμα βγαίνει με ομαδικό πνεύμα. Μαζευόμαστε όλες, τα βάζουμε κάτω, λέμε τις ιδέες μας και διάφορα πράγματα και έτσι το σχεδιάζουμε ολόκληρο. Βέβαια, υπάρχουν και χορογράφοι και άνθρωποι για τα κοστούμια.
Η Εύα μου έδειξε ένα φόρεμα που σχεδίασες και έραψες εσύ!
Α, τέτοια κάνω πολλά. Ασχολούμαι με ρούχα, με τη ζωγραφική. Κάνω προσωπογραφίες. Γενικότερα, μου αρέσει να κάνω πολλά δημιουργικά πράγματα.
Γιατί άφησες το Βερολίνο; Το έχεις μετανιώσει;
Έχω περάσει πολύ ωραία στο Βερολίνο. Γενικά, ποτέ δεν πέρασα δύσκολα. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλά λεφτά αλλά πάντα ήμουν σπάταλη. Από μικρή μου άρεσε η μεγάλη ζωή. Παρόλο που λένε ότι οι Αιγόκεροι είναι τσιγκούνηδες εγώ δεν είμαι καθόλου έτσι (γέλια). Το Βερολίνο το άφησα γιατί κάποια στιγμή νοστάλγησα την Ελλάδα. Ναι, το έχω μετανιώσει. Μπορεί στο μέλλον ο δρόμος μου να με πάει πάλι εκεί. Προς το παρόν η ζωή μου είναι εδώ με τις Κούκλες.
Ρία Νόλλη
Είχε κλείσει ο κύκλος όταν αποφάσισες να το αφήσεις;
Στο Βερολίνο κανένας κύκλος δεν κλείνει ποτέ. Είναι πάντα ανοιχτοί επειδή πάντα θα υπάρχουν οι ευκαιρίες να ζεις καινούργια πράγματα και εμπειρίες.
Και πως είναι η ζωή σου στην Ελλάδα;
Δεν είναι καλύτερη από ότι ήταν στο Βερολίνο αλλά προσαρμόζομαι στις εκάστοτε συνθήκες.
Έχει αλλάξει ο κόσμος στην Ελλάδα από άποψη ρατσισμού;
Σίγουρα. Όταν έφυγα από την Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Αλλά πάντα υπάρχουν προβλήματα.
Χρήματα βγάζεις από αυτή την επιχείρηση;
Τώρα πια δεν μπορείς να πεις ότι βγάζεις και πολλά. Είναι ένα πολυέξοδο μαγαζί με αρκετό προσωπικό. Περισσότερο μας ενδιαφέρει να το κάνουμε λόγω της αγάπης που έχουμε για αυτό.
Εύα Κουμαριανού
Τι να πει κάποιος για την Εύα Κουμαριανού η οποία, πλέον, αποτελεί έναν μύθο; Έμελλε να γίνει η κολώνα του μαγαζιού και είναι, θα λέγαμε, «η βασίλισσα» αυτού. Βρίσκεται από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του στα shows, από όταν αυτό φτιάχτηκε για να κάνει η ίδια performing. Μετέπειτα, το μαγαζί πήρε τη δομή που έχει μέχρι και σήμερα. Της αρέσει να παριστάνει τη Milva, τη Jessica Rabbitαλλά της αρέσει και να τσαλακώνεται (υποδυόμενη, επί παραδείγματι, το Διονύση Σαββόπουλο. Της αρέσει πολύ να υποδύεται άντρες, παρεμπιπτόντως). Την πετύχαμε στο καμαρίνι με ξυρισμένο κεφάλι. Για τις ανάγκες μιας ταινίας για την οποία δεν μπορεί να πει πολλά ακόμη. «Το ταξίδι της ζωής της» είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που διάβασε ο κόσμος στο πρώτο της βιβλίο (που φέρει τον ομώνυμο τίτλο). Ήταν μόνο η αρχή και η συνέχεια θα υπάρχει στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, ακόμη και η αρχή ήταν πολύ λίγη. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να χωρέσουν τα πάντα και με όλες τους τις λεπτομέρειες. Έχει μεταφερθεί και σε θεατρική παράσταση που θα συνεχιστεί και φέτος. Αποκαλύπτει ότι το δεύτερο της βιβλίο θα είναι λίγο πιο «ροζ». Θα περιλαμβάνει αρκετές ευχάριστες αλλά και αρκετές δυσάρεστες ιστορίες από τη ζωή της. Ένα περιστατικό που πρόκειται να περιγράψει είναι η πολύ άσχημη κακοποίησή της από μια ομάδα αντρών που την απήγαγαν σε ένα βαν, κάπου στα 1980.
Αλίκη Βασιλάκη
Η Αλίκη κάνει showστις κούκλες εδώ και 3 χρόνια. Μεγάλωσε στην τότε συντηρητική κοινωνία της Κρήτης. Η πρώτη φορά που φόρεσε φόρεμα ήταν στα 6 της χρόνια. Ήταν ένα γαλάζιο δαντελένιο μακρύ νυχτικό της μητέρας της (όπως στην ταινία «γαλάζιο φόρεμα»). Είχε ένα ίδιο σε ροζ όμως η Αλίκη προτιμούσε να φοράει το γαλάζιο. Με το που το φόρεσε αισθάνθηκε θεά. Έπαιρνε πόζες στον καθρέφτη και έκανε showμιμούμενη τη Sophia Loren. Αν είχε να επιλέξει σήμερα ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα επέλεγε το ροζ!
Τάνια Κέλλη
Η Τάνια είναι αδιαμφισβήτητα ένα πανέμορφο πλάσμα. Της αρέσει πολύ η σκηνή, τα φώτα, το μακιγιάζ, τα ρούχα! Ξεκίνησε να κάνει σόου στις Κούκλες από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που το έσκαγε από το σπίτι και πήγαινε για να θαυμάσει τις υπόλοιπες Κούκλες. Είναι κοινώς γνωστό, για όσους την έχουν πετύχει ποτέ στο μαγαζί ή σε κάποια τηλεοπτική εμφάνιση, ότι υποδύεται με μεγάλη επιτυχία την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η αγαπημένη της ταινία από την Αλίκη είναι «το δόλωμα» και η αγαπημένη εμφάνιση της Αλίκης είναι αυτή που είχε στην ταινία «η νεράιδα και το παλικάρι». Από την Αλίκη θα ήθελε να έχει την πορεία και την καριέρα της. Παρόλα αυτά είναι αρκετά έξυπνη ώστε να διαχωρίζει την πραγματικότητα από το show. Αυτό γιατί πολλές φορές την έχουν κατηγορήσει ότι πιστεύει ότι είναι η Αλίκη. Κάτι το οποίο τη στενοχωρεί.
Μάνια
Η Μάνια κάνει καταπληκτικά showστη σκηνή. Έχει τρομερή εκφραστικότητα. Επιλέγει τις κούκλες γιατί θεωρεί ότι είναι η πιο επαγγελματική (στο είδος της) στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, βέβαια, θα μπορούσε να το κάνει με μεγαλύτερη ευκολία (λόγω αποδοχής του από τον περισσότερο κόσμο). Αυτό που την κρατά στις Κούκλες είναι ότι νιώθει πως όλα τα κορίτσια είναι φιλαράκια μεταξύ τους, όλοι μέσα στο μαγαζί είναι μια μεγάλη παρέα και περνούν όμορφες στιγμές. Προτιμά το «φώτα, κάμερα, πάμε» από τον έρωτα. Τον έρωτα τον έχει φάει με το κουτάλι. Τον έχει ζήσει, έχει αρκετές εμπειρίες από αυτόν και, ναι, τώρα πια προτιμά τη σκηνή από τον έρωτα. Άρχισε να την προτιμά τα τελευταία 10 χρόνια που κάνει σόου στις Κούκλες!
Ρία Νόλλη
Η Ρία είναι το πιο ψηλό κορίτσι της παρέας. Γεμίζει τη σκηνή με την επιβλητική της παρουσία. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος την έχει συνηθίσει ως Edith Piaf αλλά η ίδια έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στη Celine Dion. Στο παρόν πρόγραμμα αυτής της σεζόν υποδύεται μέσα σε άλλα πρόσωπα και τη Dalida. Εκτός του ότι της φέρνει φυσιογνωμικά της αρέσει λόγω του ότι υπήρξε μια παρουσία πολύ σικάτη και είχε μια ζωή γεμάτη περιπέτεια. Ο ρόλος της ζωής της είναι η Ρία. Και είναι ο πιο δύσκολος από όλους όσους έχει παίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου